Wereldreis van Jochem en Lon

Profiel

Namen Jochem en Lonneke

Datum vertrek: zondag 21 augustus 2011
Datum terugkomst: zaterdag 18 augustus 2012

Momenteel in: Nederland

Over ons/onze reis

20 november 2009

De beslissing

De kogel is door de kerk. Wij gaan op wereldreis! Toen Lon in mei 2008 terug kwam van haar trip door Zuid-Amerika kwam de droom om op wereldreis te gaan voor het eerst ter sprake. Vervolgens hebben we er vaak over gefantaseerd maar een datum werd niet echt gesteld. Daarom hebben we 16 november 2009 een heerlijk dagje vrij genomen en alles eens goed op een rijtje gezet. We moeten rekening houden met beide carrières. Aangezien Lon nog een studie van een jaar wil gaan volgen, hebben we gesteld dat we daarna op wereldreis gaan.
Dus onze te gekke, mooie, geweldige wereldreis start op 1 september 2011. Oké, nog een lange tijd te gaan maar we hebben een richtpunt.

Vervolgens hebben we boekjes opgehaald bij Kilroy, hebben we de Bosatlas er bij gepakt en zijn we gaan surfen op het internet. De vraag die we hebben gesteld is; waar willen we naartoe. We willen met de Trans Siberië express naar Beijing, om vervolgens door China via Tibet en Nepal naar India door te reizen. Daarna via Nieuw zeeland naar Zuid Amerika. Ik en Lon zijn beide van die types die de reis binnen een dag helemaal geregeld hebben. Daarom spreken we ook af dat we wel goed voorbereid op reis willen maar dat we veel zaken open willen laten, we hebben ten slotte ook een jaar de tijd om deze mooie te beleven.
We gaan na wat voor zaken geregeld moeten zijn; verhuur van ons mooie huisje, verzekeringen, vaccinaties en zeg je je baan op? En wanneer? Het zijn zaken om nu even bij stil te staan maar wat natuurlijk pas over een jaar gaat spelen.
Wat nu wel gaat spelen is het spaarplan, want een wereldreis gaat geld kosten. We houden er ook rekening mee dat als we terug zijn in 2012, we even de tijd en daarom ook geld moeten hebben om een nieuwe baan te vinden.

We gaan de komende tijd heerlijk dromen over de mooie en spannende tijd die wij gaan beleven. En zullen we onszelf kennende al flink er mee bezig gaan houden.

Wordt vervolgd!